Dark social: Nevidljivi deo vaše online prisutnosti - Ivan Miljanic sKa
7011
post-template-default,single,single-post,postid-7011,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.6.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Dark social: Nevidljivi deo vaše online prisutnosti

Šta je Dark Social?

Dark Social predstavlja nevidljivi deo vaše online prisutnosti – to su aktivnosti koje se ne mogu direktno pratiti putem tradicionalnih analitičkih alata kao što su Google Analytics. Ove aktivnosti obuhvataju deljenje linkova putem privatnih poruka, email adresa, SMS-ova i drugih privatnih kanala komunikacije, čime se gubi transparentnost u praćenju ponašanja korisnika.

Zašto je važno pratiti Dark Social?

Praćenje Dark Social aktivnosti je ključno za razumevanje celokupne slike kako korisnici dolaze do vašeg sajta i sadržaja. Na primer, ako vaša kampanja privlači veliki broj posetilaca putem Dark Social kanala, a vi to ne pratite, propuštate priliku da iskoristite pun potencijal i učinite svoj sadržaj još efikasnijim.

Kako pratiti Dark Social?

Postoje alati poput GetSocial.io i ShareThis koji vam mogu pomoći da pratite Dark Social aktivnosti, analizirate koja vrsta sadržaja se najviše deli putem privatnih kanala, kao i kojim putevima korisnici dolaze do vašeg sajta. Takođe, implementiranje tracking koda na sve linkove može vam pomoći da pratite njihov put i kod privatnog deljenja.

Kako iskoristiti Dark Social u marketinške svrhe?

Kada imate uvid u Dark Social aktivnosti, možete prilagoditi svoju strategiju i ciljati delovanje na kanalima gde se vaš sadržaj najviše deli. Na taj način možete povećati angažman korisnika, generisati više potencijalnih klijenata i ostvariti bolje rezultate od svojih marketinških kampanja.

U današnjem digitalnom svetu, praćenje Dark Social aktivnosti postaje sve važnije za efikasno upravljanje online prisutnošću. Zato, ne zanemarujte ovaj nevidljivi deo vaše strategije i uvek budite u korak sa promenama i novim alatima koji vam mogu pomoći da bolje razumete svoje korisnike i povećate njihovu interakciju sa vašim sadržajem.

No Comments

Post a Comment