Kako izgraditi efektivne landing stranice za mobilne uređaje - Ivan Miljanic sKa
7029
post-template-default,single,single-post,postid-7029,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.6.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Kako izgraditi efektivne landing stranice za mobilne uređaje

Kako izgraditi efektivne landing stranice za mobilne uređaje

1. Optimizacija brzine učitavanja

Brzina je ključna, pogotovo na mobilnim uređajima!
Kako bi vaša landing stranica bila efektivna, potrebno je osigurati brzo učitavanje. To može uključivati optimizaciju slika, minimiziranje koda i korišćenje keširanja kako bi se ubrzalo učitavanje stranice.

Na primer, umesto velikih slika, koje mogu usporiti učitavanje stranice, koristite kompresovane slike ili SVG format kako bi se smanjila veličina fajlova.

2. Jednostavan dizajn i jasni pozivi na akciju

Manje je više!
Kada je reč o dizajnu landing stranica za mobilne uređaje, važno je da bude jednostavan i pregledan.
Postavite jasne pozive na akciju (CTA) koji će posetiocima jasno pokazati šta treba da urade, kao što je “Kupi sada” ili “Zakaži sastanak”.

Pravilna upotreba boja, fontova i prostora može pomoći u usmeravanju pažnje korisnika ka željenim akcijama na stranici.

3. Responsive design

Prilagodite se svim uređajima!
Landing stranice moraju biti prilagođene svim vrstama mobilnih uređaja kako bi omogućile najbolje korisničko iskustvo.

Upotrebom responsive design-a, osigurava se da se sadržaj prilagodi veličini ekrana, bez obzira da li korisnik pristupa stranici sa mobilnog telefona, tableta ili laptopa.

4. Testiranje i optimizacija

Nikad nije dosta testiranja!
Nakon izgradnje landing stranice, važno je sprovesti testiranje kako bi se identifikovali potencijalni problemi i poboljšanja.

Analiza korisničkog ponašanja, A/B testiranje poziva na akciju ili korišćenje alata za praćenje konverzija mogu pomoći u optimizaciji stranice i povećanju konverzija.

Uvek budite otvoreni za promene i kontinuirano radite na optimizaciji kako biste osigurali da vaša landing stranica bude što efikasnija na mobilnim uređajima.

No Comments

Post a Comment