Saveti za kreiranje uspešnih SEO strategija u eri glasovne pretrage - Ivan Miljanic sKa
6922
post-template-default,single,single-post,postid-6922,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.6.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Saveti za kreiranje uspešnih SEO strategija u eri glasovne pretrage

Kako se prilagoditi eri glasovne pretrage?

1. Optimizacija za dugačke repete ključnih reči

Glasovna pretraga često uključuje upit duži od prosečnog upita pretraživača. Stoga je važno optimizovati sadržaj vaše veb stranice za dugačke repete ključnih reči koje korisnici obično koriste prilikom glasovne pretrage. Na primer, umesto klasične ključne reči “restorani Beograd”, možete koristiti dugačku repeticu poput “Gde mogu naći najbolje italijanske restorane u centru Beograda”.

2. Apstinencija od strogo formalnog jezika

Korisnici glasovne pretrage obično koriste neformalniji i opušteniji jezik prilikom postavljanja pitanja pretraživaču. Stoga je važno da prilagodite vašu SEO strategiju tako što ćete koristiti jezik koji je bliži svakodnevnom govoru vaše ciljne publike.

Primeri efektivnih SEO strategija u eri glasovne pretrage

Primer dobre prakse u optimizaciji za glasovnu pretragu je kompanija koja se bavi prodajom sportske opreme. Umesto tradicionalnih ključnih reči poput “tenisice za trčanje”, oni su se fokusirali na dugačke repete poput “Koje su najbolje tenisice za trčanje sa najboljim odnosom cene i kvaliteta?”. Tako su se uspeli probiti na vrh rezultata glasovne pretrage i privući veći broj potencijalnih kupaca.

Ukoliko želite da optimizujete vašu veb stranicu za glasovnu pretragu i kreirate uspešnu SEO strategiju, obratite se stručnjacima u oblasti SEO i digitalnog marketinga koji će vam pomoći da postignete željene rezultate.

No Comments

Post a Comment